torsdag 3 december 2009

Synopsis för projektarbetet






Innehåll:

Historisk expose över kända brott som har ägt rum i Stockholm. Filmklipp och/eller bildspel med voice-over som detaljerat berättar om de olika brottens skeenden. Kompletterande textrutor samt löpsedlar och samtida pressklipp.

Målgrupp: Historiskt och kriminologiskt intresserade personer som vill veta mer om omtalade brottsfall som ägt rum i huvudstaden.

Omfattning:

Vi beskriver (eventuellt) tre kriminalfall som ägt rum under de senaste årtiondena, men produktionen är tänkt att bestå av en hel bank med kriminalfall kopplat till olika tidsåldrar och platser i Stockolm. Användaren kan via en karta över Stockholm välja vilka brottsskildringar denne ska klicka sig in på.

Till varje brottsplats finns minns ett ljudklipp och en bildserie/filmklipp i kombination med text och tidningsurklipp från den aktuella tidpunkten. Vi tänker oss också en karta där brottsplatserna finns utmärkta.




Tekniska förutsättningar: Vi kommer att använda ljudupptagningar och bilder som vi hämtar digitalt eller får scanna in, likadant med pressklipp och löpsedlar. Illustrationer kan också bli aktuella, exempelvis kanske vi ritar en karta med brottsplanserna utmärkta.







Tidsplan:

Onsdag 18:e november:

Ett första synopsis färdigt.




Torsdag 19:e november

Första handledningsmöte. Materialinsamling/research.




Fredag 20:e november

Materialinsamling/research.




Måndag 23:e november

Materialinsamling/research klar. Faktaurval och storyboard.




Tisdag 24:e november

Skapa flashsidans grafiska form, bestämma typsnitt och färgval, layout.

Skriva och läsa in speakertexter. Börja arbeta med den grafiska formgivningen och ljud/bildurval.




Onsdag 25:e november

Skriva faktatexter. Börja bygga flashsidan. Lägga in material, redigera ljudfiler. Vi delar upp arbetet så att vi kan jobba med olika moment.




Torsdag 26:e november- Måndag 30:e november

Fortsatt arbete.




Tisdag 1:a december

Referensgruppstest för att se om det finns buggar eller oklarheter på sidan. Korrigeringar.




Onsdag 2:a december

Inlämning.

Inga kommentarer: